Buzău: Carnea de miel se vinde cu 45 lei kilogramul. DSVSA: Nu există cerere mare din partea cumpărătorilor

Carne de miel
Carne de miel
6 aprilie 2023, 09:25

Din acest motiv, nici vânzările nu sunt foarte mari. Cel puţin la acest moment, când mieii abia au apărut la vânzare în spaţiul special amenajat din cea mai mare piaţă agroalimentară din municipiul Buzău.

Preţurile, deşi au crescut, sunt la un nivel rezonabil, sunt de părere producătorii, în situaţia în care nu doar carburanţii şi utilităţile s-au scumpit, ci şi hrana animalelor.

„Anul trecut s-a vândut cu 40 de lei, anul acesta preţul este de 45 de lei pe kilogram. Sunt producător local din comuna Vadu Paşii. Preţurile sunt cam la acelaşi nivel ca anul trecut, încercăm să ţinem preţul cât mai jos pentru a putea vinde, dar este destul de greu ţinând cont de valoarea carburanţilor. Transportul animalelor este din ce în ce mai scump”,
a declarat unul dintre comercianţi.

În jur de 25.000 de miei ar urma să fie sacrificaţi în judeţul Buzău. Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Buzău precizează că numărul efectivelor este mai mic faţă de anul trecut, pentru că cererea pentru carnea de miel este din ce în ce mai scăzută.

Cel mai probabil, preţurile vor mai scădea în preajma Paştelui, sunt de părere inspectorii sanitar-veterinari, atunci când comercianţii sunt dispuşi să negocieze.

 

 

sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă