Butoaie în loc de urne într-o comună din Vâlcea. Primar: Sunt sigure și ușor de manipulat

10 noiembrie 2019, 20:46

În comuna Șușani din județul Vâlcea cetățenii introduc buletinele de vot în butoaie de plastic. O fotografie cu un astfel de butoi a fost distribuită pe rețelele de socializare cu descrierea „România pitorească. Județul Vâlcea, comuna Șușani, sat Râmești”. Primarului din comună nu i se pare ceva ieșit din comun.

„Așa le-am preluat. Nu am crezut că e ceva ieșit din comun, sunt butoaie sigilate, toți membrii partidelor sunt de față când se sigilează, când se desigilează. Sunt de unică de folosință pentru așa ceva, le avem de mai mult timp. Eu așa le-am preluat, nu am știu că e ceva … nu mi-a dat prin gând că nu e ceva pus la punct. Sunt niște butoiașe din plastic, cu capac, care se sigilează (…) Se pot sigilia și desigila foarte ușor, nu sunt greu de manipulat, sunt foarte ușoare”, a declarat, pentru Mediafax, Gheorghe Constantinescu, primarul comunei Șușani.

În comună sunt mai multe astfel de urne de vot.

„Avem cinci secții de votare pe raza comunei. În două secții sunt butoaie de plastic, cu capac, cu cerc, sunt lucruri foarte sigure, nu sunt nesigure. Una dintre secții chiar am apucat să o modernizez. Are urne stas, cabine stas„, a mai spus Gheorghe Constantinescu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă