Bursele ating niveluri record, mânate de încrederea în vaccinuri și de tranziția la Casa Albă

Bursă
Bursă
25 noiembrie 2020, 09:56

Începerea oficială a tranziției la Casa Albă și creșterea încrederii că vaccinul COVID-19 ar fi gata în curând a sporit apetitul pentru acțiuni în întreaga lume.

După săptămâni de așteptare, administrația președintelui Donald Trump a deschis luni calea pentru ca președintele ales Joe Biden să pregătească startul administrației sale, oferindu-i acces la informări și finanțare.

Rapoartele că Biden intenționează să numească fosta președintă a Rezervei Federale Janet Yellen în funcția de secretar al Trezoreriei au încurajat, de asemenea, piețele.

Acest lucru a împins cel mai larg indice mondial, MSCI, cu 0,2%, până la un nivel record. Indicele MSCI Asia-Pacific cu excepția Japoniei a crescut cu 0,45%, în timp ce indicele japonez Nikkei s-a majorat cu 1,7%, până la maximul a 29 de ani.

Pe Wall Street, Dow Jones Industrial Average a crescut cu 1,54% până la 30.046,24, în timp ce S&P 500 a câștigat 1,62%, până la 3.635,41, de asemenea un record. Nasdaq Composite a urcat cu 1,31%.

E-mini futures pentru S&P 500 a crescut cu încă 0,5% în tranzacțiile de la începutul zilei de miercuri.

Investitorii au pariat că viitoarele vaccinuri împotriva coronavirusului ar putea ușura suferințele diferitelor industrii care au fost cele mai afectate de pandemie, de la turism la energie, în ciuda valului sever de îmbolnăviri în curs de desfășurare din multe părți ale lumii.

Pe piața valutară, monedele sensibile la risc au avut un avantaj asupra monedelor de refugiu, inclusiv a dolarului SUA.

Euro s-a menținut la 1,1901 dolari, aproape de vârful recent de tranzacționare. Lira sterlină s-a majorat la 1,3359 dolari, aproape de maximul de două luni de luni, susținută și de speranța unui acord Brexit.

Bitcoin s-a menținut, de asemenea, la 18.999 dolari, aproape de maximul record de 19.666 dolari atins în urmă cu aproape trei ani.

Pe de altă parte, yenul, văzut ca un activ sigur, a înegistrat modificări reduse, la 104,56 pe dolar.

De asemenea, aurul și-a pierdut strălucirea, după ce a atins marți un minim de patru luni, de 1.800,80 dolari uncia, marți, iar ultima a urcat ușor la 1.806,10 dolari pe uncie.

Prețurile petrolului s-au menținut, de asemenea,în apropierea celor mai ridicate niveluri din martie. Petrolul Brent a câștigat 1,2%, până la 48,45 dolari pe baril, un nivel maxim înregistrat la începutul lunii martie.

sursa: Mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite