Bursa de pește de la Tulcea a fost închisă, după inaugurarea cu fast de la începutul săptămânii

Funcțională, dar închisă. Bursa de peşte inaugurată cu mare fast la începutul săptămânii de prim ministrul Viorica Dăncilă și-a închis porțile pentru tranzacții, cel puțin până în luna iunie. Oficialii susțin că motivul principal ar fi prohibiția la pescuit, care a intrat de joi în vigoare. Până la redeschiderea bursei se caută angajați și mobilier pentru birouri.

12 Aprilie 2019, 20:06 (actualizat 12 Aprilie 2019, 20:32) |
Bursa de pește, fără pește
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

A fost sărbătoare la Tulcea pentru lansarea bursei de pește. A fost inaugurată chiar de premierul Viorica Dăncila și de ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Pescarii și asociațiile lor au aflat astfel că vor putea vinde pește la prețuri corecte.

Dar, imediat după plecarea oficialilor, bursa s-a închis. Iată și explicația, dată prin telefon de Adrian Izvoranu, directorul Casei de Comerț agroalimentar Unirea: "Procedura de proiect a fost lichidată pe data de 22.03. Am făcut și atunci același lucru - am adus pește, l-am plimbat pe linia tehnologică, a funcționat, l-am vândut."

Testarea instalaţiilor era obligatorie, altfel se pierdeau fondurile europene alocate bursei.

"Inaugurarea s-a făcut pentru că a existat o obligație de la finanțator, pentru că altfel exista riscul să se plătească niște penalități. Ea este încheiată, s-au făcut toate probele tehnologice și s-a inaugurat tocmai pentru a se vedea dacă poate funcționa în ansamblul care a fost creat în această zonă. Și s-a făcut, cum se spune, o repetiție, o verificare a funcționării ei din punct de vedere tehnic", a declarat Grigore Baboianu, directorul Bursei de Pește din Tulcea pentru PressHub.ro.

Acum, la sediul bursei, doar câțiva paznici vin la program.

Pescarii rămân însă optimiști. Așteaptă să treacă perioada de prohibiție, când speră că bursa va deveni funcțională.

Bursa de pește a fost deschisă cu 3 ani întârziere pentru că din proiectul inițial lipseau racorduri la utilități, fapt care a pus în pericol și finanțarea europeană.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 18°C
IASI 15°C 18°C
CLUJ 13°C 14°C
CONSTANTA 13°C 15°C
CRAIOVA 15°C 18°C
BRASOV 11°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI