Bursa de pește de la Tulcea a fost închisă, după inaugurarea cu fast de la începutul săptămânii

12 aprilie 2019, 20:06

A fost sărbătoare la Tulcea pentru lansarea bursei de pește. A fost inaugurată chiar de premierul Viorica Dăncila și de ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Pescarii și asociațiile lor au aflat astfel că vor putea vinde pește la prețuri corecte.

Dar, imediat după plecarea oficialilor, bursa s-a închis. Iată și explicația, dată prin telefon de Adrian Izvoranu, directorul Casei de Comerț agroalimentar Unirea: „Procedura de proiect a fost lichidată pe data de 22.03. Am făcut și atunci același lucru – am adus pește, l-am plimbat pe linia tehnologică, a funcționat, l-am vândut.”

Testarea instalaţiilor era obligatorie, altfel se pierdeau fondurile europene alocate bursei.

„Inaugurarea s-a făcut pentru că a existat o obligație de la finanțator, pentru că altfel exista riscul să se plătească niște penalități. Ea este încheiată, s-au făcut toate probele tehnologice și s-a inaugurat tocmai pentru a se vedea dacă poate funcționa în ansamblul care a fost creat în această zonă. Și s-a făcut, cum se spune, o repetiție, o verificare a funcționării ei din punct de vedere tehnic”, a declarat Grigore Baboianu, directorul Bursei de Pește din Tulcea pentru PressHub.ro.

Acum, la sediul bursei, doar câțiva paznici vin la program.

Pescarii rămân însă optimiști. Așteaptă să treacă perioada de prohibiție, când speră că bursa va deveni funcțională.

Bursa de pește a fost deschisă cu 3 ani întârziere pentru că din proiectul inițial lipseau racorduri la utilități, fapt care a pus în pericol și finanțarea europeană.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite