Bunurile companiilor municipale aflate în dizolvare şi lichidare, scoase la vânzare

6 februarie 2022, 19:08

Şase autospeciale au fost cumpărate în urmă cu trei ani cu peste 600.000 euro de Compania Municipală Managementul Transportului pentru ridicarea maşinilor parcate neregulamentar. Ele ar urma să fie vândute după ce au fost folosite timp de doar câteva luni. Motivul? Compania a fost desfiinţată.

Exemplele pot continua cu două tomografe pentru identificarea arborilor uscaţi în valoare peste 30.000 euro care şi ele au fost folosite tot de câteva ori.

Acestea sunt doar câteva dintre bunurile în valoare de 18 milioane de euro deţinute în prezent de cele 9 companii municipale care se află în procedură de dizolvare şi lichidare.

Într-un răspuns pentru Știrile TVR, Primăria Capitalei spune că toate aceste bunuri urmează să fie vândute prin licitaţie publică. Fostul Primar General al Capitalei Gabriela Firea în mandatul căreia s-au făcut achiziţiile spune că „S-a ajuns în această situație pentru că Primăria Capitalei nu a plătit facturile către companii, din dorința primarului general și a majorității de dreapta din Consiliul General de a le închide nejustificat. Acestea și-au dovedit eficiența prin prestarea de servicii în mod rapid și economicos pentru oraș.”

2017 a fost anul în care fostul primar al Capitalei Gabriela Firea a înfiinţat cele 22 de companii municipale. Un an mai târziu, în urma contestaţiilor venite din partea consilierilor USR pe motiv că hotărârile de înfiinţare au fost adoptate ilegal, instanţa a decis anularea lor.

În 2018, companiilor municipale aveau un buget estimat la 1.2 miliarde de lei și în jur de 8.000 de angajați.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite