Bunicii copilului internat în Danemarca, declarați apți să-l crească. Mama a fost vizitată în arest de fratele ei

10 februarie 2022, 20:53

Bebelușul celor doi soți români arestați în Danemarca se simte mai bine și ar putea fi vizitat în curând de diplomații români care au făcut demersuri în acest sens.

Între timp, mama copilului a fost vizitată în arest de fratele ei. A fost primul contact cu familia după mai mult de o săptămână.

Ministerul Familiei a cerut oficial autorităților daneze repatrierea copilului pentru a fi îngrijit de bunicii lui materni.

Ancheta făcută de angajații de la Protecția Copilului Vaslui a arătat că aceștia se pot ocupa de bebeluș.

Gabriela Firea a precizat și că bunicii paterni sunt de acord cu plasarea copilului în familia extinsă a bunicilor materni. Ei se pot ocupa de îngrijirea corespunzătoare a bebelușului, situația economică le permite, la fel și casa în care locuiesc.

Și senatorul PSD Titus Corlățean s-a implicat în cazul familiei din Danemarca. El cere guvernului să ia măsuri pentru repatrierea bebelușului, dar și a altor 7 copii care au fost preluați de statul german de la o familie de români. Toți au exclusiv cetățenie română, atrage atenția senatorul, iar familiile lărgite din țară au dreptul să se ocupe de ei.

În Danemarca, autoritățile continuă ancheta socială pentru determinarea cauzelor care au dus la internarea bebelușului în spital. Diplomații Ambasadei României la Copenhaga sunt în contact cu cei doi soți. Ei au reușit duminică să-i viziteze în detenție pe cei doi tineri români și le-au dat vești despre starea de sănătate a copilului, care a fost internat în spital cu hemoragie intracraniană.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite