Siteul tvr.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand Politica de cookies Vezi și Politica de Confidenţialitate care face referire la modul în care colectăm, folosim şi partajăm datele dumneavoastră pentru a va oferi serviciile TVR precum şi modul în care folosim platformele sociale.
VIDEO TELEJURNAL

Bunătăţi de Crăciun, la comandă. Multe familii îşi cumpără produsele pentru mesele de sărbători

O nouă modă a apărut în ultimii ani pentru cei care nu ştiu, nu pot sau nu vor să gătească de sărbători: mâncarea la comandă. Firmele de catering ţin locul gospodinelor şi prepară sarmale, piftie, cârnaţi şi cozonaci. În bucătării se lucrează la foc continuu, pentru că toate comenzile să poată fi onorate.

23 Decembrie 2016, 14:36 (actualizat 23 Decembrie 2016, 14:55) |
Catering
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Porcul de mangaliţa este vedeta acestui Crăciun. Sarmalele, cârnaţii, toba şi caltaboşul, toate sunt preparate cu grijă de meşterii bucătari. Coastele sunt îmbibate cu un amestec de mirodenii, după care sunt ţinute la macerat.

„Porcul mangaliţa are o grăsime sănătoasă. I se mai spune şi porcul somon, se hrăneşte cu dovleac, deci nu este un porc crescut cu concentrate”, explică Andreea Hreapca, reprezentantul unei companii de catering.

Urmează două zile de foc în bucătăriile firmelor de catering, cu plitele încinse la maximum pentru a onora toate comenzile. Clienţii aşteaptă să primească mii de sarmale şi zeci de cozonaci. Există o soluţie şi pentru cei care vor, totuşi, să simtă în casă mirosul de mâncare proaspăt gătită. Bucătarii au semipreparate care pot fi pregătite la domiciliu.

Unele firme apelează la serviciile bucătarilor pentru a-şi răsplăti angajaţii.

„Pentru că este final de an şi avem multe raportări de finalizat, angajaţii vor primi, pe lângă primele de Crăciun, şi masa tradiţională ce va fi comandată la o firmă de catering. Această masă va conţine tot ce înseamnă produse tradiţionale: sarmale, cârnaţi, tobă, vin şi prăjituri”, spune Radu Mocanu, reprezentantul unei companii.

Sarmalele pornesc de la 30 de lei o caserolă cu 10 bucăţi, dar firmele sunt pregătite să livreze şi oale cu 80 de bucăţi. Preţul unui coş variază în funcţie de conţinut. Pentru 200 de lei primiţi mezeluri din mangaliţă, lebăr, tobă şi slănină afumată, plus dulceaţă şi cozonac cu nucă. Un coş ceva mai bogat costă 350 de lei şi conţine în plus peşte, cârnaţi şi caş cu trufe.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C 6°C
IASI -1°C 0°C
CLUJ 0°C 3°C
CONSTANTA 9°C 9°C
CRAIOVA 1°C 3°C
BRASOV -2°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
CURS BNR - 15 Decembrie 2018, 00:36
 
INDICI BVB
 
INDICE BET
Data: 14-12-2018
Deschidere: 8588.43
Maxim: 8588.72
Mimim: 8550.28
Variatie: -0.16%
BRD
13.70
0.29%
SNG
35.80
0.14%
TLV
2.35
0.43%
SNN
9.89
0.51%
EL
11.04
0.18%
SIF5
2.13
2.88%
FP
0.96
0.82%
TGN
344.50
1.43%
ALR
3.56
1.96%
M
27.60
0.36%
ARHIVĂ ȘTIRI