Bunătăți locale în gospodării de la țară. Familiile pot înființa puncte gastronomice în propria casă

10 august 2019, 15:31

Oana și Adrian Udrea au renunțat la viața din București și s-au mutat într-o casă săsească din Meșendorf. Au muncit 3 ani să o renoveze și să transforme şura într-un loc de servit masa.

Initial, și-au dorit să aibă o casă de vacanță. Apoi s-au gândit că pot începe o viață nouă în Meșendorf, sat învecinat cu celebrul Viscri. Așa că, anul trecut, s-au mutat și s-au apucat de grădinărit și de crescut animale. Adrian a început să producă brânză de vacă maturată, după o rețetă unică în zona satelor săsești.

Oana și Adrian vor să și câştige din viața la țară, iar când au auzit că își pot deschide un punct gastronomic local, s-au gândit că li se potrivește. Acum, Oana pregătește mâncare pentru turiștii aflați în trecere prin satele săsești, care fac plimbări cu bicicleta sau sunt cazați în casele vecinilor. Foarte mulți sunt străini.

Punctul gastronomic local al bucureștenilor din Meșendorf e printre primele înființate în satele săsești. Și e foarte căutat deja, pentru că zona e plină de trasee turistice.

Pentru a înființa un Punct Gastronomic Local trebuie să te înscrii la Registrul Comerțului și la Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară. Trebuie să folosești numai produse locale, iar mâncarea să fie preparată zilnic doar de membrii familiei, care au analizele la zi.

Astfel de puncte gastronomice pot fi înființate de cei care nu au pensiuni și nu oferă niciun fel de cazare turiștilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite