Bullying-ul, interzis prin lege. Sprijin psihologic pentru victime şi agresori şi formare pentru dascăli

Şcoala e un câmp de luptă pentru copiii care suportă, zi de zi, un tir de umilinţe, îmbrânceli şi lovituri din partea colegilor. De anul viitor însă, şcolile vor fi obligate să-i apere mai mult pe cei care ajung victime ale bullying-ului. Va trebui să-i ajute şi pe agresori să se schimbe. Legea care interzice violenţa psihologică şi fizică în instituţiile de învăţământ e la promulgare.

27 Decembrie 2018, 20:09 (actualizat 27 Decembrie 2018, 20:11) |
Bullying-ul în școli, interzis prin lege
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Pe lângă lovituri, piedici sau îmbrânceli, şi umilinţele permanente lasă urme dureroase în sufletul copiilor nevoiţi să suporte batjocura colegilor, intimidări, tachinări şi porecle.

Bullying-ul are efecte grave asupra sănătăţii emoţionale. Copiii agresaţi în mod repetat îşi pierd încrederea în sine, încep să aibă rezultate tot mai slabe la învăţătură şi pot intra în depresie. Unii abandonează şcoala, iar uneori se ajunge chiar şi la sinucidere.

O lege adoptată în Parlament interzice toate formele de violenţă fizică şi psihică din şcoli. Actul normativ, care completează Legea Educaţiei Naţionale, defineşte oficial termenul de bullying. Şi obligă şcolile să introducă sesiuni de informare şi cursuri pentru recunoaşterea şi prevenirea fenomenului.

Fiecare şcoală va trebui să introducă proceduri de sesizare a cazurilor de bullying. Ar putea fi desemnate şi persoanele care să medieze conflictele.

Potrivit legii, şi victimele şi agresorii vor primi sprijin psihologic.

Un copil din patru este umilit în faţa colegilor. Unul din şase este bătut la şcoală, în mod repetat, iar şapte din zece copii au fost martorii unei situaţii de bullying. O arată un studiu naţional realizat de “Salvaţi Copiii”.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 12°C
IASI 8°C 8°C
CLUJ 5°C 6°C
CONSTANTA 6°C 9°C
CRAIOVA 7°C 12°C
BRASOV 4°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI