Bullying-ul, interzis prin lege. Sprijin psihologic pentru victime şi agresori şi formare pentru dascăli

27 decembrie 2018, 20:09

Pe lângă lovituri, piedici sau îmbrânceli, şi umilinţele permanente lasă urme dureroase în sufletul copiilor nevoiţi să suporte batjocura colegilor, intimidări, tachinări şi porecle.

Bullying-ul are efecte grave asupra sănătăţii emoţionale. Copiii agresaţi în mod repetat îşi pierd încrederea în sine, încep să aibă rezultate tot mai slabe la învăţătură şi pot intra în depresie. Unii abandonează şcoala, iar uneori se ajunge chiar şi la sinucidere.

O lege adoptată în Parlament interzice toate formele de violenţă fizică şi psihică din şcoli. Actul normativ, care completează Legea Educaţiei Naţionale, defineşte oficial termenul de bullying. Şi obligă şcolile să introducă sesiuni de informare şi cursuri pentru recunoaşterea şi prevenirea fenomenului.

Fiecare şcoală va trebui să introducă proceduri de sesizare a cazurilor de bullying. Ar putea fi desemnate şi persoanele care să medieze conflictele.

Potrivit legii, şi victimele şi agresorii vor primi sprijin psihologic.

Un copil din patru este umilit în faţa colegilor. Unul din şase este bătut la şcoală, în mod repetat, iar şapte din zece copii au fost martorii unei situaţii de bullying. O arată un studiu naţional realizat de “Salvaţi Copiii”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite