Bulgaria transmite că îndoielile Olandei privind aderarea sa la Schengen reprezintă „un dublu standard". Donev: Sugestiile fără valoare ale Olandei nu vor fi uitate prea curând

Dezamăgire la Sofia, în urma deciziei Austriei şi Olandei de a nu susţine aderarea Bulgariei la Spaţiul Schengen. Liderul guvernului bulgar a atras atenţia că poziţia celor două state poate aduce grave diviziuni în cadrul Uniunii.

06 Decembrie 2022, 15:44 (actualizat 06 Decembrie 2022, 15:58) Știrile TVR |

 

"O astfel de situaţie, se înţelege, evocă o adâncă dezamăgire şi reacţii emoţionale la noi şi nu numai, pentru că induce o divizare în Uniune, pune la îndoială unitatea, ceva asupra ce, Olanda şi Austria chiar insistă în alte cazuri, chiar mult, în plus, ridică dubii asupra aplicării standardelor duble, în special din partea guvernului Olandei. Am notat că, în poziţia sa, cancelarul Austriei se referă la deficienţele sistemului Schengen ca un întreg, deficienţe care nu pot fi în nici un caz responsabilitatea părţii bulgare, în timp ce premierul olandei recurge, de asemenea, la sugestii fără valoare, care în Bulgaria nu vor fi uitate prea curând", a declarat premierul Bulgariei, Galab Donev.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 7°C 9°C
IASI 5°C 4°C
CLUJ 3°C 3°C
CONSTANTA 5°C 7°C
CRAIOVA 7°C 9°C
BRASOV 1°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI