Bulgaria: Scandal legat de construcția de autostrăzi. Fostul premier, acuzat că a făcut bani pentru partid din contractele încheiate

După plecarea de la putere a guvernului Borisov, în Bulgaria, au ieșit la iveală tot felul de afaceri în multe domenii. Ultimul scandal este legat de construcția de autostrăzi - sau, cum spune presa bulgară, "copilul îndrăgit al fostului premier", acuzat acum că a făcut bani grei pentru el și partid din contractele încheiate în domeniu.

15 Iunie 2021, 21:08 |

Guvernul interimar, instalat luna trecută în Bulgari, denunță încă un act de corupție - așa îl consideră - imputabil fostului executiv. De doi ani, e ignorată legea licitațiilor publice pentru construcția unor tronsoane de autostradă cu lungimea totală de peste 150 de km.

Guvernul a comandat această activitate companiei de stat Autostrăzi, care nu dispune nici de oameni, nici de tehnică necesară, așa că a încheiat contracte cu mai multe companii private.

Prețurile pe kilometrul de autostrada au ajuns cel puțin duble față de cele ale tronsoanelor construite prin licitație. Sume uriașe au fost deja date pentru nimic.

Potrivit contractelor încheiate, un eventual faliment al unora dintre firmele subcontractante ar echivala cu pierderea sumelor date drept avans.

Sistemul practicat face ca responsabilitatea să revină companiei de stat, nu constructorilor. Așa că statul va trebui să achite și costul viitoarelor lucrări de reparații.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 8°C
IASI 6°C 2°C
CLUJ 4°C 2°C
CONSTANTA 15°C 13°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV 7°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI