Bulgaria relaxează restricțiile după două săptămâni de carantină, deși s-a înregistrat cel mai mare număr de decese din acest an

2 aprilie 2021, 21:39

Vremea bună i-a scos pe mulți bulgari de 1 aprilie la terase. A fost prima zi de relaxare a măsurilor anti-covid: restaurantele și barurile au voie să servească în aer liber și până la 11.00 seara. Dar foarte mulți patroni, 80% potrivit asociației restaurantelor din Bulgaria, nu susțin măsura. Pe de o parte, mesele în aer liber reprezintă doar 20% din capacitatea multor localuri, în plus se anunță ploi în zilele următoare. Așa că, decât să funcționeze în pierdere, mulți ar preferă ajutorul guvernamental.

Bulgaria a raportat în ultima săptămână o medie zilnică de peste 3600 de infectări, iar astăzi s-au înregistrat 116 decese – cele mai multe în 24 ore din acest an. Și asta după două săptămâni de carantină dură impusă pe 22 martie.

În aceste condiții, pe lângă terase, s-au redeschis și teatrele, sălile de concerte, galeriile și muzeele la o treime din capacitate, precum și sălile de sport și centrele spa. Rămân însă închise cluburile de noapte, mall-urile și magazinele mari.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite