Bulgaria. Medicii pensionari dau o mână de ajutor colegilor mai tineri

6 noiembrie 2020, 09:41

Spitalele duc lipsă de personal medical și au făcut apel inclusiv la medici pensionaţi pentru a face faţă situaţiei.

Maria Bogaeva este o doctoriță pensionată, care la 81 de ani s-a întors la spitalul la care a lucrat pentru a ajuta colegii epuizați de la secția de boli infecțioase.

Maria Bogaeva, medic: Mă simt obosită, dar după ce mă duc acasă şi mă odihnesc, ziua următoare uit complet totul. O să rezistăm cât vom putea. Asta e. Îmi iubesc meseria. Poate că faptul că sunt sănătoasă mă ajută. Nu sunt genul care se relaxează şi nu cedez panicii. Am o fire diferită.

Lipsa acută de medici face ca inclusiv specialişti în alte boli decât cele infecțioase să fie solicitați să dea o mână de ajutor.

Elena Gyuzeleva, medic: Nu lucrez la secţia de boli infecţioase, sunt pneumolog, însă urc la secţie în fiecare zi pentru a da consultaţii şi pentru a ajuta după ce termin treaba la mine în salon. Asta este profesia mea, un doctor e doctor pentru toată viaţa.

Bulgaria traversează al doilea val al pandemiei, cu peste 4000 de cazuri de infectare zilnic, la o populație de 7 milioane de persoane, după ce în primăvară reușise să controleze mult mai eficient răspândirea coronavirusului.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

România, la un pas de epidemie de gripă