Bulgaria: O explozie la bord ar fi cauza accidentului de autocar în care și-au pierdut viața 46 de persoane

24 noiembrie 2021, 13:01

Primele date ale anchetei sugerează că la bordul autocarului s-a produs o explozie, dar cauzele nu sunt cunoscute.

Borislav Sarafov, procurorul şef al Bulgariei: „Principalele teorii de până acum sunt că a fost o problemă tehnică sau o eroare umană.”

Era în jurul orei 2.00 noaptea când autocarul cu 53 de oameni la bord s-a răsturnat în vestul Bulgariei, la doar 40 de km de capitala Sofia și a luat foc. Șapte persoane au reușit să se salveze din infern și sunt spitalizate. Premierul Macedoniei de Nord a vorbit cu un supraviețuitor care i-a spus că dormea când a fost trezit de o explozie.

Șeful executivului de la Sofia și ministrul de interne au mers imediat la locul accidentului.

Stefan Yanev, prim ministrul intermar la Bulgariei: „Este o tragedie care ne-a zdruncinat din temelii şi care cere statului bulgar să reacţioneze în cel mai scurt timp şi să ancheteze acest accident rutier.”

Boyko Rashkov, ministrul interimar de Interne al Bulgariei: „Este o imagine pe care nu oricine o poate suporta. Este absolut înfiorător. Detaliile acestei tragedii vor fi investigate. Dar este extrem de greu de privit la cele întâmplate.”

Potrivit ambasadei macedonene la Sofia, majoritatea victimelor sunt cetățeni ai Republicii Macedonia de Nord.

12 dintre cei 46 de morți sunt copii. Autocarul efectua o cursă de la Istanbul la Skopje, iar pasagerii erau turiști care se întorceau după o excursie de weekend în Turcia. Nu este clar dacă mașina a luat foc înainte sau după ce a ieșit de pe carosabil. A fost cel mai grav accident rutier care s-a produs vreodată în Bulgaria.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite