Bugetul se întoarce în Parlament. Liviu Dragnea dă asigurări că proiectul va fi adoptat săptămâna viitoare

9 martie 2019, 21:09

Liderul PSD spune că luni guvernul ar putea corecta legea plafoanelor prin ordonanță de urgență, după ce CCR a declarat-o neconstituțională.

Bugetul ar urma să intre imediat după aceea în Parlament, pentru reexaminarea cerută de președinte.

Liviu Dragnea, președintele PSD: „N-avem ce să modificăm, pentru că bugetul a fost construit foarte bine și foarte riguros. Este doar dorința lui, intenția lui, voința lui de a întârzia cât mai mult aprobarea bugetului de stat, pentru a face cât mai mult rău României”.

Liberalii susțin însă că vor o dezbatere reală și anunță că vor depune din nou amendamente.

Și parlamentarii UDMR sunt nemulțumiți de faptul că nu avem încă buget și arată cu degetul spre Palatul Victoria.

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR: „Dacă Guvernul nu ar fi întârziat cu înaintarea bugetului, atunci nu s-ar fi creat această situație. În urma dezbaterilor, Parlamentul a adoptat un buget mai bun decât cel înaintat de către Guvern, dar din păcate această întârziere este din vina numai și numai a Guvernului”. (Sursa: Mediafax)

Bugetul a fost adoptat de Parlament luna trecută, dar președintele Klaus Iohannis a refuzat să îl promulge, uzând de ambele prerogative pe care i le dă Constituția: sesizarea CCR și retrimiterea în Parlament.

Dacă opoziția nu sesizează și ea CCR, Iohannis va fi obligat să promulge legea bugetului când va ajunge din nou la Cotroceni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite