Bugetul pentru 2021 e prioritatea absolută, dar nu e gata

1 februarie 2021, 18:09

Bugetul va fi aprobat de Guvern la sfârșitul acestei săptămâni sau la începutul săptămânii viitoare. Premierul Florin Cîțu încă așteaptă de la unii miniștri măsurile de reducere a cheltuielilor pe care le-a cerut. În lipsa lor, șeful guvernului susține că va forța reforma prin reducerea limitelor bugetare.

Liderii coaliției și-au propus, de asemenea, să corecteze în această sesiune parlamentară o serie de acte normative aprobate sau propuse în legislaturile trecute.

Alianța USR PLUS a pus pe lista cu priorități și modificarea legilor electorale, cu alegerea primarilor în două tururi, dar și rezolvarea problemei pensiilor speciale.

Pentru UDMR, însă, singura variantă acceptată este eliminarea fără excepție a tuturor pensiilor speciale, după cum a declarat Kelemen Hunor. De partea cealaltă a scenei politice, social-democraţii au cerut chiar din prima zi de lucru a noii sesiune parlamentare demisia ministrului Sănătăţii. Și au anunțat depunerea unei moţiuni simple împotriva lui Vlad Voiculescu.

Noul Parlament a fost constituit la sfârşitul anului trecut, în urma alegerilor din 6 decembrie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite