Bugetul pe anul acesta, aproape de forma finală. Florin Cîțu: Nu este un buget simplu. Începe să repare anomalii introduse în legislaţia din România în ultimii 4 ani

Florin Cîțu premierul României
Florin Cîțu premierul României
3 februarie 2021, 16:51

„Încă discutăm cu ordonatorii de credite ceea ce eu am cerut tot timpul, acele măsuri de reducere a cheltuielilo”, a afirmat Cîţu la Palatul Victoria.

„Nu este un buget simplu. Este un buget care se uită la perioada 2021-2022, este un buget care începe să repare anomalii introduse în legislaţia din România în ultimii patru ani. Vă dau doar un exemplu: cheltuielile cu salariile s-au dublat în perioada 2016 – 2020 de la 57 de miliarde de lei anual la 110 miliarde de lei. Nu cred că s-a dublat nimic, veniturile nu s-au dublat în România în ultimii patru ani de zile, economia nu a avut o dinamică dublă în ultimii patru ani de zile, dar cheltuielile de personal s-au dublat. Vă dau un singur exemplu”, a declarat premierul Florin Cîțu la finalul ședinței de guvern de astăzi.

„Trebuie să reaşezăm prin acest buget structura economiei, să continuăm să investim”, a adăugat șeful executivului.

„Este un buget care are o sumă pentru investiţii mai mare decât anul trecut, anul trecut a fost o sumă record, dar şi anul acesta are o sumă mai mare şi un buget care are în vedere doi ani, după cum am spus, 2021-2022, pentru că reformele pe care le implementăm în 2021 vor avea efecte în 2022, de aceea trebuie să meargă în tandem”, a detaliat premierul.

Este vizată de modificări în acest an și legea salarizării unitare, a reiterat Cîțu. Va fi stabilită o legătura între performanță și venit, un lucru care nu există astăzi în legea salarizării, sporurile fiind date „după ureche”, a arătat premierul.

De asemenea, vor fi introduse criterii de performanță. „Este cea mai importantă modificare pe care o vom face la legea salarizării”, a explicat șeful guvernului. Premierul a dat exemplul sporului pentru condiții vătămătoare, care va dispărea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite