Bugetul local al municipiului Focşani a fost declarat invalid de ANAF

27 mai 2021, 11:47

La votarea proiectului de buget al municipiului Focşani au fost tăiate 20 de milioane de lei din cheltuielile de funcţionare, iar banii au fost transferaţi, în cea mai mare parte, în fondul de rezervă, ceea ce a făcut ca mai multe capitole bugetare să ajungă pe minus.

Din acest motiv, ANAF a declarat invalid bugetul oraşului pe anul în curs. Ca urmare a acestei situații, primarul a anunțat că vor fi reziliate toate contractele de servicii, iar din 2 iunie Primăria se va închide.

Cristi Misăilă a mai anunţat că s-a adresat prefecturii Vrancea pentru că acesta să exercite controlul de legalitate asupra hotărârii de Consiliu Local prin care a fost adoptat bugetul cît mai repede. Edilul sef al orașului susține că singura soluție că primăria să nu fie închisă este să convoace o ședință de Consiliu Local, iar aleșii să aprobe direcționarea banilor necesari pentru funcționarea Primăriei și instituțiilor din subordine din fondul de rezervă.

Pe de altă parte, Ministerul de Finanțe transmite, printr-un comunicat de presă, că nu au existat probleme de natură tehnică în ceea ce privește sistemul informatic care gestionează fluxurile financiare cu Primăria Focșani. “Invalidarea bugetului local al Municipiului Focșani s-a produs din cauza erorilor făcute de către ordonatorul de credit la întocmirea și introducerea acestuia în Sistemul informatic al Ministerului Finanțelor”, se arată în comunicat. Ministerul mai spune că așteaptă că datele să fie introduse corect.

Reprezentanții Primăriei au explicat însă că erorile nu s-au proddus din vina funcționarilor, ci a cifrelor adoptate în buget, neacceptate în sistem.


Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite