Bugetul întârzie vacanțele. Voucherele de vacanță vor veni prea târziu pentru concediul de primăvară

11 februarie 2019, 21:05

1 450 de lei este valoarea unui voucher de vacanță pe care angajații din sistemul public l-ar putea folosi în țară. Cum bugetul nu este încă aprobat, va mai dura cel puțin o lună până când primii bugetari vor primi tichetele.

Din cauză că distrubuirea voucherelor de vacanță întârzie, foarte mulți români ar putea pierde ofertele early booking. Din această cauză, pe plajele de pe litoralul românesc ar putea ajunge mai puțini români, comparativ cu anul trecut.

Operatorii din turism au prelungit, deocamdată, ofertele.

În luna iulie, în Mamaia, la un hotel de 2 stele, prețurile sunt cuprinse între 138 de lei și 155 de lei, iar la un hotel de 4 stele prețurile variază între 282 si 313 lei de persoană. Cine vrea să profite de astfel de oferte trebuie să achiziționeze pachetele până pe 30 martie. Deocamdată, bugetarii nu se pot baza pe voucherele de vacanță.

În 2018, acordarea voucherelor de vacanță a determinat creșterea numărului de turiști, cu profit consistent pentru hotelieri. Specialiștii așteptau ca anul acesta valoarea voucherelor de vacanță să crească cel puțin cu rata inflației și să fie acordate la începutul anului calendaristic.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite