Bugetul de stat pe 2017 a fost adoptat de Parlament

7 februarie 2017, 08:38

Bugetul pe 2017 a primit votul final marţi, în plenul celor două camere ale Parlamentului, în absenţa a peste 150 de parlamentari. 208 parlamentari au votat pentru şi 105 împotrivă.

Sorin Grindeanu, premierul României: „Sunt extrem de bucuros că astăzi a fost aprobat bugetul de stat şi că ăsta e un lucru pozitiv. Faptul că, în schimb, e un pic târziu eu sper să recuperăm pe parcurs, totuşi suntem la început de februarie, au şi fost programate alegerile destul de târziu în decembrie„.

În plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, dezbaterile pe buget au început luni. Nu au lipsit momentele tensionate şi acuzele.

O mie de amendamente au fost depuse, dar foarte puţine au trecut. Parlamentarii au cerut mai mulţi bani pentru biserici, muzee, case memoriale sau drumuri. De câte ori a avut ocazia, opoziţia a criticat bugetul.

Printre ministerele care au primit mai mulţi bani se numără Apărarea, Transporturile, Educaţia şi Sănătatea.

Cu minus s-a dat la Administraţia Prezidenţială, SRI, SPP sau SIE.

Televiziunea Română a primit un buget astfel încât să-şi poată achita datoriile mai vechi.

Bugetul de stat pe 2017 prevede o creştere  economică de 5,2%. Ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, a promis însă că deficitul nu va sări de 2,98% din PIB.

Şedinţa privind bugetul pe 2017 a început la ora 10:00.

Este probabil un nou record de viteză şi mobilizare, dacă ne gândim că premierul Sorin Grindeanu a prezentat proiectul în plen în urmă cu nici 24 de ore. Opoziţia a anunţat că nu va vota proiectul de buget. Consideră că cifrele prezentate de Guvern sunt nesustenabile, a transmis corespondentul TVR Ramona Avramescu de la Palatul Parlamentului.

Parlamentarii formaţiunii UDMR s-au reunit, marţi dimineaţă, pentru a se pune de acord cu votul pe care îl da pe proiectul de buget şi pe moţiunea de cenzură pe care liberalii au citit-o, luni, în plen, a mai transmis Ramona Avramescu, într-o Ediţie Specială a Ştirilor TVR.

UDMR participă la dezbaterea moţiunii de cenzură. Kelemen Hunor: „Nu pot să votez nici pentru moţiune, nici împotriva ei”

Dezbaterile pe buget din Legislativ au decurs, luni, fără suprize. Premierul şi miniştrii au susţinut argumentele pe care s-au bazat când au împărţit banii, iar amendamentele opoziţiei au fost respinse pe bandă rulantă.

„Bugetul, în Parlament: dezbateri aprinse, amendamente respinse”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite