Bugetul de ajutoare pentru firme, suplimentat cu 500 de milioane de euro

29 octombrie 2020, 18:54

Simona Cican are o curățătorie într-un mall din Drobeta Turnu-Severin. Este unul dintre cei peste 22.000 de antreprenori care au depus proiecte pentru a obține finanțare de la stat. Capital de lucru. Are mari emoţii însă pentru că bugetul alocat de Guvern este de 350 de milioane de euro, bani care ar ajunge doar pentru 5.000 de IMM uri. Ajutorul este între 2000 şi 150 de mii de euro, în funcție de cifra de afaceri.

„Din păcate a fost nevoie de concedieri ca să putem să (…) ne continuăm activitatea, iar în momentul acesta noi vrem cumva să le asigurăm angajaților totuși un salariu. Pentru noi, acești bani ar reprezenta un fel de gură de aer care ne-ar ajuta să mergem mai departe”, spune Simona Cican.

5.000 de antreprenori au semnat o petiție online prin care cer autorităților să suplimenteze bugetul  „Granturi pentru capital de lucru”. Sunt bani din care firmele pot plăti salarii, datorii, chirii sau pot face achiziții.

Economiștii recomandă antreprenorilor care vor primi ajutoare să fie chibzuiți.

Guvernul pregătește o nouă sesiune de depunere a proiectelor şi pentru microgranturi, ajutoare care nu pot depăși 2000 de euro. Sunt încă fonduri disponibile la acest capitol. Ar putea primi bani și firmele înființate anul trecut care încă nu au reușit să treacă de 5000 de euro cifra de afaceri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite