TELEJURNAL REGIONAL

Bugetul CNAS nu a fost aprobat. Nu sunt bani pentru toți medicii care vor să se implice în campania de vaccinare

Bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nu a fost aprobat, prin urmare niciun medic de familie nu poate încheia contracte de prestări servicii cu Casa de Asigurări de Sănătate. Situația este gravă și în județul Botoșani. Pentru că serviciile nu pot fi plătite, medicii nu pot programa sau monitoriza pacienții care se vaccinează.

04 Martie 2021, 11:00 |
Nu sunt bani pentru toti medicii care vor sa participe la campania de vaccinare
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Aproximativ 30 de medici de familie au depus la Casa de Asigurări de Sănătate Botoșani solicitări scrise prin care își manifestă intenția de a presta unele servicii în cadrul campaniei de vaccinare anti-COVID-19.

Doar că, deocamdată nu pot fi implicați în activitea de vaccinare deoarece nu există buget aprobat pentru incheierea contractelor.

Un medic de familie implicat în campania de vaccinare ar trebui să primească 30 lei pe serviciu pentru primii 50% din numărul total al persoanelor înscrise pe lista proprie, eligibile la vaccinare și 60 de lei pe serviciu pentru cei de peste pragul de 60 %.

Ordonanața de urgență a guvernului nr. 3 /2021 prevede măsuri pentru recrutarea și plata personalului implicat în campania de imunizare.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TELEJURNAL REGIONAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 21°C
IASI 18°C 20°C
CLUJ 13°C 16°C
CONSTANTA 15°C 17°C
CRAIOVA 17°C 20°C
BRASOV 12°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI