Bugetul Capitalei pe 2023 a fost aprobat de Consiliul General. Grupul PSD a părăsit ședința după ce i s-a respins un amendament

Bugetul Capitalei pentru anul 2023 a fost aprobat de către Consiliul General al Capitalei, cu 29 de voturi favorabile.

03 Februarie 2023, 16:12 (actualizat 03 Februarie 2023, 16:21) Știrile TVR |
Primăria Capitalei

Consilierii generali de la PSD au părăsit sala în timpul dezbaterilor, în semn de protest faţă de faptul că nu le-a fost aprobat un amendament, transmite Agerpres.

Conform proiectului, Primăria Capitalei şi instituţiile subordonate ar urma să aibă în 2023 un buget general de 11,3 miliarde de lei, din care bugetul local este estimat la 8 miliarde de lei.

De asemenea, primăria vrea să împrumute şi 150 de milioane de lei, bani care vor fi folosiţi, în principal, pentru consolidarea reţelei de termoficare, dar şi pentru altre proiecte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), precum Pasajul Doamna Ghica, Penetraţia Prelungirea Ghencea - Domneşti şi Supralărgirea Bulevardului Ghencea, dar şi refacerea patinoarului Flamaropol.

În ce priveşte proiectul de buget al Capitalei, grupul PSD a depus un amendament care prevede: suplimentarea cu 630 de milioane de lei pentru plata stimulentelor financiare; suplimentarea cu 56 de milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la obiectivul "Bancă de alimente, Cantină socială, Centru de asistenţă pentru mamă şi copil şi reintegrare socio-profesională"; 24,7 milioane lei pentru finalizarea lucrărilor la blocul de locuinţe sociale din bd. Ghencea nr. 322 - 326; 2 milioane de lei pentru dezvoltarea proiectului cultural-artistic "Pinacoteca Municipiului Bucureşti".

Amendamentul a primit însă aviz negativ, joi, în cadrul Comisiei economice.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 21°C
IASI 24°C 18°C
CLUJ 14°C 14°C
CONSTANTA 13°C 17°C
CRAIOVA 20°C 19°C
BRASOV 20°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI