Bugete fără prime de Crăciun. Studiu: Doar 3 din 10 firme le vor da angajaților prime de sărbători

12 decembrie 2018, 17:24

Bani, tichete cadou, zile libere sau tradiționalul pachet cu vin și cozonac. Orice angajat se gândește că ar putea primi astfel de recompense de sărbători.

Mulți patroni susțin însă că au avut un an greu, cu cheltuieli mari, neprevăzute.

Cristian Pârvan, secretar general, Asociația Oamenilor de Afaceri din România: Sunt multe argumente. (…) creșterea salariului minim, creșterea prețului la gaze, a energiei electrice, a combustibililor, toate în 2018. Deci profitabilitatea companiilor nu a putut să nu fie afectată„.

Din acest motiv, doar 3 din 10 firme le vor da angajaților prime de sărbători, potrivit unui studiu. Majoritatea pregătesc prime în bani și tichete de cumpărături.

Doar 15% dintre angajatori vor acorda pachete cu produse tradiționale.

Alexandra Micu, specialist în recrutare: „Sunt foarte importante primele în bani, pentru că fiecare își dorește să cumpere cadouri și să poată să își aleagă singur ce vrea să facă mai departe. (…) Companiile mici cred că dau mai des în ultima perioadă pentru că sunt mai dornice să își țină angajații„.

Specialiștii în recrutare subliniază că acordarea unor stimulente financiare a devenit unul dintre criteriile de bază pentru fidelizarea angajaților.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite