Programul Casa Verde. Buget dublu pentru instalarea de panouri fotovoltaice

Guvernul a aprobat bugetul Administrației Fondului de Mediu şi a alocat 2 miliarde de lei pentru programul Casa Verde, prin care românii își pot instala panouri fotovoltaice cu sprijin de la stat. Bugetul pentru acest program s-a dublat, iar șeful guvernului a cerut și simplificarea procedurilor prin care proiectele sunt aprobate, având în vedere întârzierile înregistrate în anii trecuți. În felul acesta numărul beneficiarilor poate ajunge la 80.000 de gospodării.

10 Martie 2023, 08:36 (actualizat 10 Martie 2023, 09:20) Știrile TVR |

Tanczos Barna, ministrul Mediului: Aprobăm acum un buget de peste 2 miliarde de lei pentru a finanța persoanele fizice care își instalează aceste sisteme fotovoltaice, dar venim și cu o noutate în domeniul asistenței sociale și acordăm sprijin pentru acele unități de cult și pentru acele ONG-uri care prestează servicii de asistență socială. De asemenea contractăm acele finanțări care au fost adjudecate prin evaluarea dosarului anul trecut. Aici venim cu o sumă de 300.000 milioane de lei pentru a duce la îndeplinire programul de anul trecut.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă: Procedurile care trebuie îndeplinite astfel încât să se ajungă în final la obținerea unui aviz sau la aprobarea unui proiect și acestea trebuie să recunoaștem sunt deosebit de greoaie, o birocrație foarte foarte greu de gestionat motiv pentru care vă cer ca în continuarea derulării acestor programe și proiecte care  așa cum au fost prezentate sună foarte bine, dar fără revederea procedurilor și simplificarea acestora implementarea lor vă pot spune că va fi la fel de greoaie ca și până acum. Vă rog ca odată cu lansarea programelor să lansăm și proceduri noi, simplificate astfel încât să fie cât mai ușor accesibile tuturor beneficiarilor.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 26°C
IASI 26°C 27°C
CLUJ 26°C 23°C
CONSTANTA 21°C 22°C
CRAIOVA 25°C 25°C
BRASOV 23°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI