CORESPONDENȚĂ DE LA MADRID

Bucurie în Catalonia. Separatiștii sărbătoresc eliberarea lui Carles Puigdemont

Separatiștii catalani sărbătoresc faptul ca liderul lor Carles Puigdemont a fost eliberat vineri din închisoarea germană în care se afla din 25 martie. Carles Puigdemont este supus acum unei proceduri de extrădare, în baza unui mandat european emis de justiția din Spania. Cu amănunte, corespondentul nostru, Felix Damian.

07 Aprilie 2018, 12:54 Știrile TVR |

Guvernul spaniol respectă decizia tribunalului german care l-a eliberat pe cauțiune pe Carles Puigdemont, după ce judecătorul a analizat acuzațiile care i se aduc în Spania.

Fostul lider catalan este caăutat pentru rebeliune și deturnare de fonduri în urma referendumului ilegal de independență din 1 octombrie.

Carles Puigdemont a fost întâmpinat la ieșirea din arest de mai mulți susținători, care vor să marcheze momentul ca pe o victorie a taberei secesioniste din Catalonia.

Fostul lider regional al Cataloniei a fost eliberat în schimbul unei garanții de 75 de mii de euro cerută de justiția germana și a fost achitată de un ONG care susține independența regiunii spaniole.

Tribunalul german a decis saă continue procedura de extrădare, dar a remarcat faptul caă acuzația de rebeliune nu poate fi asociată cu cea de înaltă trădare din codul penal german.

De la Madrid pentru TVR, Felix Damian.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 30°C
IASI 27°C 27°C
CLUJ 27°C 25°C
CONSTANTA 18°C 24°C
CRAIOVA 29°C 30°C
BRASOV 24°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI