Bucureştiul sub troiene. Străzile secundare şi trotuarele, complet acoperite de zăpadă

11 ianuarie 2017, 11:00

Pe trotuare nu se poate circula deoarece zăpada măsoară aproape jumătate de metru. Din acest motiv, mulţi dintre bucureşteni aleg să circule pe stradă.

Cei care au reuşit, totuşi să facă potecă până în staţiile mijloacelor de transport în comun, s-au confruntat cu altă problemă. Au îngheţat aşteptând să vină un autobuz sau tramvai.

Singura soluţie în Capitală a fost metroul. Însă şi aici s-a aşteptat . Cei care au reuşit să-şi scoată maşinile din parcare au făcut ore până la serviciu.

Dacă pe marile bulevarde s-a circulat cu dificultate, pe străduţele secundare a fost dezastru. Chiar în Sectorul 1 al Capitalei, în zona Băneasa, până la orele după amiezii, abia s-a putut ieşi din spatele blocurilor.

Autorităţile admit că situaţia le-a cam scăpat de sub control. Cine e de vină? Stratul de zăpadă care a măsurat, în medie, în Capitala, 60 de centimetri.

“Străzile secundare nu au putut fi deszăpezite în acelaşi timp, pentru că toate forţele erau concentrate spre bulevarde şi artere. Acelea trebuiau să fie funcţionale”, a spus primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Peste 100 de sportivi ai CSM Bucureşti au dat o mână de ajutor şi au deszăpezit trotuarele de pe Calea Victoriei.

Tramvaiele 23, 32 şi autobuzul 117 au fost deviate, după ce acoperişul fostei fabrici de bere Rahova a cedat

Acoperişul fostei fabrici de bere Rahova din Capitală s-a prăbuşit dimineaţă, sub greutatea nămeţilor. Ca urmare, traficul în zonă a fost închis de la prima oră până la prânz. Nu au circulat nici mijloacele de transport în comun, ceea ce i-a supărat teribil pe călători. Oamenii au fost nevoiţi să meargă câteva staţii pe jos.

Fosta fabrica de bere Rahova este la doar trei staţii de tramvai de Piaţa Unirii. Dimineaţa, când acoperişul a cedat, nu era nimeni pe trotuar unde au căzut bucăţi de tencuială şi cărămizi. Traficul în zonă a fost imediat închis complet. Iar bucureştenii nu au putut merge decât pe jos, ore bune.

Bulevardul George Coşbuc face legătura între unul dintre cartierele foarte aglomerate  şi centrul Capitalei. Fără transport în comun, mii de bucureşteni au fost nevoiţi, ore bune, să îşi facă potecă prin zăpada de pe stradă.

Clădirea este monument şi a fost retrocedată. Proprietarul este acum bun de plată.

Circulaţia tramvaielor 32, 23 şi a autobuzului 117 a fost reluată la prânz. Rămâne o problemă circulaţia autoturismelor: din cauza trepidaţiior, clădirea fabricii de bere ar putea fi avariata şi mai serios.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă