Bucureştiul e plin de copaci uscați, un pericol pentru oameni și mașini. Specialiștii spun că s-a ajuns în această situație din cauza betonărilor excesive și a toaletărilor neconforme

Odată cu înfrunzirea copacilor, în Capitală a ieșit la iveală o problemă ce poate avea urmări fatale asupra pietonilor. Pe majoritatea bulevardelor sunt tot mai mulți copaci uscați complet sau parțial, care riscă să se prăbușească la prima vijelie. Specialiștii spun că s-a ajuns în această situație din cauza betonărilor excesive și a toaletărilor neconforme.

21 Iunie 2021, 22:24 (actualizat 21 Iunie 2021, 22:35) |

Aproape că nu există bulevard în București pe care să nu vezi arbori uscați. Într-un tur al sectoarelor, ne-am oprit mai întâi, în sectorul unu. Copacii pot pune oricând în pericol viață trecătorilor.

Într-un răspuns pentru Știrile TVR, Primăria Generală spune că în ultimii doi ani, Primăria Sectorului 1 a solicitat Direcției de Mediu avize de tăiere sau toaletare pentru 91 de arbori. Iar în prezent se află în analiză o cerere pentru un singur copac.

Uscături am găsit și pe Bulevardul Lacul Tei și pe strada Teiul Doamnei din sectorul 2.

Primăria a transmis că a identificat toți arborii uscați, a cerut avize de defrișare și toaletare de la Direcția de Mediu a Primăriei Generale, dar nu a primit încă acceptul. Și în sectorul 4 am identificat zeci de copaci parțial sau complet uscați, ca de exemplu, pe Bulevardul Tineretului. Nu am primit însă explicații oficiale de la primăria de sector, deși le-am solicitat un punct de vedere.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 15°C
IASI 17°C 11°C
CLUJ 14°C 11°C
CONSTANTA 19°C 13°C
CRAIOVA 18°C 14°C
BRASOV 15°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI