Bucureşti este pe primul loc în Europa și pe locul trei în lume în privinţa blocajelor în trafic

12 noiembrie 2018, 13:14

La nivel mondial, cele mai aglomerate oraşe sunt Bangkok, Mexico City, Bucureşti, Jakarta, Moscova, Chongqing, Istanbul şi Sankt Petersburg.

Topul realizat de TomTom este dominat de pieţele emergente. În rândul ţărilor bogate, doar Los Angeles este în top 15, fiind pe poziţia a 14-a.

(w500) Topul oraÈ

Unele oraşe din sudul Asiei,  cu trafic foarte aglomerat, printre care Dhaka, Delhi şi Karachi, nici măcar nu sunt incluse în clasamentul TomTom.

O metodă de reducere a blocajelor înregistrate în trafic o reprezintă restricţionarea folosirii autovehiculelor. Interzicerea unor maşini în anumite zile a fost implementată cu succes în oraşe ca Manila, Mexico City, Bogota şi Beijing. Decizia Londrei de a introduce o taxă pentru vehiculele care circulă în zonele aglomerate a avut un efect similar.

Alte oraşe, cum ar fi Dhaka, Jakarta, Lahore sau cele din China şi India şi-au extins reţeaua de metrou, dar analiştii avertizează că ar putea să nu fie suficient pentru decongestionarea traficului.

Raportul ”TomTom Traffic Index” a analizat datele privind traficul urban din 390 de oraşe din 48 de state de pe şase continente.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă