Excesele culinare din prima zi de Paşte i-au făcut pe mulţi să ceară ajutorul medicilor. Au fost aproape 1.300 de apeluri la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, cu 24% mai multe decât la Paştele de anul trecut.
Managerul Serviciului, Alis Grasu, a explicat în în emisiunea “Perfect Imperfect” că aproape jumătate dintre cazuri au fost grave şi foarte grave. Cele mai multe au fost afecţiuni digestive. Medicii ne sfătuiesc să fim cumpătaţi, iar cei care exagerează au la îndemână mai multe soluţii.
“Apetenţa şi cantitatea mare de grăsimi, dulciuri, suprasolicită organismul. De aceea, dacă am consumat prea mult, să gasim remedii naturiste, ceaiuri, de păpădie, hepatic, verde cu lămâie, de ghimbir cu lămâie. Cei care nu sunt iubitori de ceai, sunt capsule cu ghimbir care au un efect foarte bun la nivelul tubului digestiv”, a precizat Alis Grasu.