Bucureştenii ar putea rămâne fără apă caldă la vară. Romgaz a notificat Primăria Capitalei și Elcen că va opri alimentarea cu gaze dacă nu i se achită facturile

21 mai 2019, 17:36

„Elcen” București, cel mai mare producător de energie electrică și termică, plătește cu întârziere facturile către „Romgaz”. De exemplu, factura pentru ianuarie a fost achitată în mai.

Romgaz a notificat și Primăria Capitalei și Elcen că va opri alimentarea cu gaze dacă nu i se achită facturile.  Așa că bucureștenii s-ar putea trezi fără apă caldă.

Elcen, aflată în reorganizare judiciară, spune că a ajuns aici din cauza Primăriei Capitalei. Dacă aceasta nu achită subvenția pentru gigacalorie pe primele două luni din an, compania spune că nu mai are de unde plăti factura către Romgaz, potrivit unui răspuns pentru TVR.

Dacă Primăria Municipiului Bucureşti nu va plăti în perioada următoare subvenţia aferentă lunilor ianuarie-februarie, atunci Elcen va fi în imposibilitate de plată către Romgaz”, se arată într-un răspuns al Elcen, remis pentru Ştirile TVR.

La rândul ei, primăria dă vina pe Guvern.

Discutăm despre lipsa fondurilor pe care Primăria Municipiului București o are în momentul de față, cauzată de diminuarea majoră a bugetului pentru anul 2019. În momentul de față, avem într-adevăr această datorie de peste 500 de milioane, dar doar scadent a fost 112 milioane”, spune Alexandru Burghiu, administrator special, Radet

Ca să scape din blocaj, Primăria Capitalei vrea să ia un împrumut de la Trezorerie pentru a onora obligațiile față de Elcen. Pentru aceasta, este însă necesar ca Guvernul să adopte o ordonanță de urgență.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă