Bucureștiul găzduiește cea mai mare competiție de sporturi electronice, Dota 2, un joc video cu peste 8 milioane de jucători lunar

10 octombrie 2021, 17:24

Competiţiile de Dota 2 oferă cele mai mari premii din industria de jocuri video.

Două echipe a câte 5 jucători, folosind eroi cu abilităţi unice, trebuie să găsească cea mai bună strategie pentru a cuceri baza adversarului. Însă nu este deloc simplu, iar miza este imensă.

Aşa se face că din 8 milioane de jucători, doar 18 echipe au reuşit să devină cele mai bune din lume. Dan Cadar, jurnalist în domeniul tehnologiei şi pasionat de jocuri video, ne-a explicat de ce sporturile electronice ajung să fie, în unele cazuri, mai populare chiar şi decât meciurile de fotbal.

Competiţia de Dota 2 ar fi trebuit să aibă loc în Suedia, dar din cauza pandemia organizatorii au mutat-o la Bucureşti, cu speranţa că vor putea aduce public. Planurile au fost date peste cap.

Din aceste premii statul român va încasa cel puțin 10%. Dacă publicul avea acces se adăugau şi câştiguri din cazare, transport şi mâncare.

Meciurile de Dota 2 de la Bucureşti pot fi urmărite online. Zilnic, peste 1 milion de persoane din întreaga lume se uită la meciurile de la Bucureşti.

Finala va avea loc pe 16 şi 17 octombrie.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite