Bucureștiul are 60 de străzi neasfaltate

Capitala României are încă străzi cu dâmburi de pământ şi bălți. Oficial, sunt 60 de străzi neasfaltate, unele doar cu pământ. Iar una dintre ele se află chiar în centrul oraşului. Primăria Capitalei are un program prin care va asfata 25 de străzi, pentru restul încă nu există fonduri.

27 Iulie 2021, 21:12 |

În Bucureşti, un oraş Capitală care a aniversat peste 560 de ani, există încă străzi de pământ, ca la începutul așezării. Altele sunt doar pietruite. În total 60 de străzi sunt neasfaltate iar 46 dintre ele sunt doar în sectorul 1.

O performanţă nedorită este în cartierul Henri Coandă: 20 de străzi de pământ, cu dâmburi și bălți. Cei care locuiesc în zonă cer de ani buni, în zadar, să fie lăsăţi şi ajutaţi să între în civilizaţie.

Într-un răspuns pentru Știrile TVR, Primăria Capitalei precizează că din cele 60 de străzi fără pavaj, 25 sunt cuprinse într-un proiect de asfaltare. Nu există buget pentru mai multe. Dar, "În funcție de situația financiară, Administraţia Străzilor va analiza care sunt străzile de pământ ce urmează a fi asfaltate cu prioritate".

Din cele 60 străzi cuprinse în acest document, un număr de 25 străzi sunt cuprinse în contractul derulat de Primăria Municipiului București în cadrul proiectului "Reabilitarea rețelelor publice de alimentare cu apă, canalizare, iluminat public, precum și a drumurilor aferente ansamblului de locuințe ANL HENRI COANDĂ".

Pentru restul străzilor aflate în listă, Administrația Străzilor nu a avut, până în acest an, buget pentru a executa lucrări de mare anvergură.

În funcție de situația financiară, Administraţia Străzilor va analiza care sunt străzile de pământ ce urmează a fi asfaltate cu prioritate.

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 18°C
IASI 13°C 12°C
CLUJ 11°C 13°C
CONSTANTA 16°C 16°C
CRAIOVA 17°C 19°C
BRASOV 12°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI