București: Cum se simte tânărul de 26 de ani infectat cu variola maimuței

14 iunie 2022, 13:40

„Din fericire, este o formă ușoară, care nu pune probleme importante la acest moment”, a explicat dr. Simin Florescu.

Pentru a evita îmbolnăvirea, „trebuie respectate măsurile esențiale de igienă, care înseamnă, având în vedere că este o boală cu transmitere aerogenă și prin contact direct, evitarea acestor căi, mai ales când vedem că cineva are leziuni sau o simptomatologie specifică, în special contactul direct cu secreții sau cu lichid vezicular din leziunile cutanate reprezintă cea mai frecventă cale de transmitere, cel puțin de când a început răspândirea cazurilor în Europa”, a mai arătat conf. dr. Simin Florescu.

Primul caz de variola maimuței a fost confirmat în România luni, la un tânăr de 26 de ani din Capitală. Acesta a fost diagnosticat luni, în urma investigațiilor de laborator. Boala a debutat în urmă cu cinci zile, iar tânărul a mers la spital duminică noaptea. Starea bărbatului este bună. Pacientul primește tratament simptomatic și se află în izolare. Din anamneză, rezultă că partenerul persoanei infectate a călătorit în ultima perioadă în mai multe țări din Europa unde există numeroase cazuri de infecție cu variola maimuței, a menționat Ministerul Sănătății.

CITIȚI ȘI: Recomandările INSP privind variola maimuței. Care sunt simptomele pentru un caz probabil și când trebuie să mergeți la spital

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite