București: A fost deschis al doilea magazin social. Munceşti în folosul comunităţii, aduni puncte și faci cumpărături

29 septembrie 2017, 08:19

Când e nevoie ne sună, facem programări, după aia am aflat că pot să sun şi eu. Am sunat şi eu tot timpul, îmi fac punctele şI beneficiez de foarte multe lucruri care probabil nu le-aş fi avut„. – Gabriela Memet, beneficiar.

Adică de alimente, de haine, de produse de curăţenie sau de rechizite. În schimbul lor spală geamuri, calcă, face curăţenie.

La fel munceşte şi Victor. Are doar 540 de lei pensie şi nu şi acoperea cheltuielile.

Am dat şi la sapă când a fost nevoie, am cărat obiecte de mobilier şi mă rog, de la A la Z, ca să zic aşa. Cel mai mult am acumulat cam vreo 60 de puncte pe ziua respectivă şi bineînţeles strictul necesar, mă refer mai întâi la alimente, la alimente şi nu numai, vreau să spun că putem să luăm şi îmbrăcăminte„.  – Victor Cojocari, beneficiar.

Produsele sunt donate de companii sau de cetăţeni inimoşi care vor să ajute. Cei aflaţi în nevoie prestează muncă în folosul comunităţii şi primesc la schimb puncte în baza cărora pot cumpăra ce au nevoie de la magazinele caritabile.

Apelul autorităţilor pentru cei cu dare de mână rămâne în continuare valabil.

Doi dintre voluntarii care au ajutat la amenajarea celui de-al doilea magazin social au fost răsplătiţi de către un donator cu o excursie.

Noul magazin caritabil este situat în cartierul Drumul Taberei, pe strada Lunca Cernei. Primul funcţionează de doi ani si are deja 300 de clienti.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite