Bucureștenii vor plăti mai mult pentru taxele şi impozitele locale. Majorarea, în baza ratei inflaţiei, conform unui proiect de hotărâre al Primăriei Capitalei

Bucureștenii vor plăti mai mult pentru taxele şi impozitele locale
Bucureștenii vor plăti mai mult pentru taxele şi impozitele locale
28 februarie 2023, 16:41

„Conform prevederilor art. 491 din Legea 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, taxele şi impozitele locale se indexează anual, până la data de 30 aprilie, de către consiliile locale, ţinând cont de rata inflaţiei pentru anul fiscal anterior. Astfel, pentru anul 2024, impozitele şi taxele locale se indexează cu indicele inflaţiei, respectiv 13,8%, conform informaţiilor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice”, informează Primăria Municipiului București, prin intermediul unui comunicat de presă transmis marţi Agerpres.

Documentaţia poate fi consultată pe pagina de internet www.pmb.ro sau la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti, B-dul Regina Elisabeta nr. 47, Sector 5.

Proiectul de act normativ se poate obţine în copie, pe bază de cerere depusă la Registratura PMB (CIDRC), la adresa B-dul Regina Elisabeta, nr. 42, Sector 5, în zilele de luni, marţi, joi şi vineri între orele 08,30 – 16,30, şi în ziua de miercuri, în intervalul orar 8,30 – 18,30.

Propuneri privind proiectul de act normativ se pot depune până la data de 15 martie:

– prin site-ul www.pmb.ro;

– ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail: [email protected]/ [email protected];

– prin poştă pe adresa PMB – B-dul Regina Elisabeta nr. 47, sector 5 – Direcţia Asistenţă Tehnică şi Juridică;

– la Registratura PMB în zilele de luni, marţi, joi şi vineri între orele 08.30-16.30, şi în ziua de miercuri, în intervalul orar 8,30 – 18,30.

Materialele transmise vor purta menţiunea „Propuneri pentru Proiectul de hotărâre privind stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale în municipiul Bucureşti, începând cu anul 2024”.

Pentru cei interesaţi există şi posibilitatea organizării unei întâlniri în care să se dezbată public proiectul de act normativ, în cazul în care acest lucru este cerut în scris de către o asociaţie legal constituită sau de către o altă autoritate sau instituţie publică până la data de 11 aprilie.

În 2023, taxele şi impozitele locale au fost majorate cu 5,1%, conform ratei inflaţiei. În 2022, majorarea a fost de 2,6%, în 2021, taxele şi impozitele locale au fost indexate cu 3,8%, iar pentru anul 2020 cu 4,6%. La momentul respectiv, Primăria Capitalei preciza că indexarea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale cu un coeficient de inflaţie de 4,6% echivalează, pentru locuinţe persoane fizice rezidente, cu o creştere de 4 – 7 lei pentru garsonieră; 4 – 9 lei pentru un apartament cu două camere; 7 – 12 lei pentru un apartament cu trei camere; 9 – 18 lei pentru un apartament cu patru camere.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite