Bucureștenii redescoperă orașul în haine de sărbătoare. O casă istorică a atras toate privirile

26 decembrie 2022, 17:52

În ultimele zile, fotografiile cu Casă Miței Biciclista îmbrăcată în haine de sărbătoare au adunat mii de aprecieri pe Facebook și Instagram. Zeci de persoane vin acum în zona Piață Amzei să admire clădirea, după ce săptămânile trecute chiar au stat la coadă pentru o fotografie. Curioșii au vrut să vadă dacă locul chiar e atât de frumos ca în imaginile suprinse de internauți.

Chiar și mașinile care ajung în zona se opresc, oamenii admira edificiul și fac fotografii.

Casa a fost ridicată în perioada 1908-1910, înaintea Primului Război Mondial. Maria Mihăescu, numită de presă bucureşteană «Miţa Biciclista», o curtezană de lux, a primit casa din Piaţa Amzei în dar de la Principele Ferdinand la doar 23 de ani. Clădirea are elemente de art nouveau și e decorată cu heruvimi și cupidoni sculptați.

Acest decor spectaculos cu cei trei reni și cu candelebrele suspendate pare desprins dintr-o vitrină din marile capitale europene. I-a făcut pe toți cei care au trecut prin fața acestui hotel din București să întoarcă privirea și chiar să își dorească o amintire aici.

Intrarea în această clădire din secolul al XIX-lea a fost decorată special de Crăciun, ca la Londra sau Paris. Timp de câteva săptămâni un designer lituanian a lucrat timp de o săptămână doar că să monteze decorului spectaculos în stil Belle Epoque de care sunt prinse 200 de leduri.

Mai multe cofetării și magazine au fost decorate anul acesta special pentru sărbătorile de Crăciun, globurile colorate și crenguțele de brad au transformat complet unele zone ale Capitalei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite