Bucureștiul s-a transformat într-o pârtie imensă. Primăria anunță că vor fi folosite în premieră mașini de topit zăpada

28 februarie 2018, 20:13

Scăpată cu greu dintr-un blocaj, o ambulanță gonește pe un bulevard din București ca să salveze vieți. Încă de dimineață, pe arterele din Capitală s-au format cozi interminabile, iar șoferii au stat zeci de minute în coloane. Și chiar și-au găsit timp să-și curețe mașinile direct în intersecții.

Pentru pietoni, zăpada a transformat totul într-o cursă cu obstacole.

În unele zone din București, oamenii au strâns singuri zăpada de pe carosabil și au adunat-o foarte aproape de trotuar. Așa că acum, cei care vor să traverseze, trebuie să pășească prin nămeți.

Azi noapte, mai multe mașini și autobuze RATB au așteptat minute bune, după ce un șofer a parcat neregulamentar și a blocat o stradă din centrul Bucureștiului.

370 de utilaje pentru deszăpezire și 400 de muncitori au luptat toată noaptea cu viscolul din București. Doar 60% din străzile secundare au fost însă deszăpezite, iar 18 stații RATB au rămas îngropate în zăpadă.

Se circulă fără blocaje, transmite Primăria generală, care anunță că, de data aceasta, Bucureștiul nu va mai fi capitala munților de zăpadă.

Gabriela Firea, primarul Capitalei: „Avem, în premieră în București, 12 utilaje pentru topit zăpada. Aceste utilaje sunt 3 în Piața Constituției, avem un utilaj la Piața Victoriei și de asemenea vom avea utilaje și în alte zone, cum ar fi Bulevardul Timișoara, Parcul Carol, Bucur Obor și alte zone din Capitală.”

Școlile din București rămân închise toată săptămâna.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă