Bucureștiul are un Muzeu al Kitschului. Vizitatorii pot vedea aproximativ 200 de exponate, organizate în șase categorii

Dracula, preoți în limuzine, Gigi Becali și pițipoanca zilelor noastre și-au găsit locul în Muzeul Kitschului din București. Deocamdată, este o sală imensă în centrul Capitalei, umplută de un fost jurnalist cu lucruri adunate în 20 de ani.

05 Mai 2017, 10:51 (actualizat 05 Mai 2017, 16:29) Știrile TVR |
Muzeul Kitschului din București

Dracula este cel care îi întâmpină pe vizitatori la intrarea în Muzeul Kitschului. Îi îndeamnă să citească titlurile șocante ale ziarelor din anii '90.

Traseul continuă cu secțiunea "Kitsch religios" - un spațiu decorat cu carpete persane și colaje din fotografii cu preoți în limuzine. Printre cutia milei și cruci luminate apare și portretul lui Gigi Becali, pictat cu o biserică în mână.

Ideea mi-a venit acum 20 de ani. Pe atunci mă gândeam să amenajez o cameră în propria casă. Însă, m-am apucat să strâng obiecte și m-am decis să fac un muzeu al kitschului. Atunci am folosit și colecția mea inițială, povestește Cristian Lica, proprietarul muzeului.

Şi mai atractivă este secțiunea "Kitsch comunist". De la celebrul pește de sticlă de pe televizor, la mileurile şi vitrinele cu bibelouri, cu care bunicii noștri se mândreau. Cristian Lica a identificat șase feluri de kitsch: Dracula, Religios, Design interior, Comunist, Țigănesc și Modern. Ultimul tip este mai apropiat de zielele noastre și s-ar traduce în două cuvinte: "cocalar" și "pițipoancă".

În casa Kitschului și ținutele angajaților sunt fără gust.

O să încerc să fiu cât mai pițipoancă, cu tot ce am de valoare. Niste blink-blinkuri, aici, de asemenea, amintiri frumoase, fake argint, spune Gabriela, ghidul Muzeului Kitschului.

La categoria "Gipsy" colecționarul a adunat inclusiv o colecție de manele. Vizitatorii vor putea asculta la căști câteva hit-uri celebre de la Adrian Copilul Minune până la Florin Salam. Cântecele sunt subtitrate în engleză.

Intrarea în Muzeul Kitschului este 20 de lei pentru români și 30 de lei pentru turiștii străini. Muzee similare sunt la Londra, Budapesta și în California.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 4°C
IASI 5°C 2°C
CLUJ 4°C 0°C
CONSTANTA 15°C 4°C
CRAIOVA 6°C 3°C
BRASOV 6°C 0°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI