Bucureștiul are 50 de infochioșcuri turistice complet nefuncţionale pentru care s-au plătit 436 de mii de euro. Primăria Capitalei: Nu au fost branşate la rețeaua de energie electrică

4 noiembrie 2021, 20:54

În urmă cu 11 ani, Primăria Capitalei a cumpărat 33 de infochioșcuri pe care le-a amplasat în cele mai importante puncte ale orașului. A plătit pentru ele echivalentul a 350.000 de euro. Între timp, au fost vandalizate.

Cele 33 de infochioșcuri nu funcționează pentru că, spune Primăria într-un răspuns pentru Ştirile TVR, nu au fost branşate la rețeaua de energie electrică. Tot Primăria Generală precizează că printr-o hotărâre de Consiliu General de anul trecut, acestea au fost preluate pentru a fi puse în funcțiune de către Compania Municipală Publicitate și Afișaj. Din păcate însă hotărârea a fost suspendată, iar problema a rămas în aer.

În afara celor 33 de aparate, alte 17 infochioşcuri turistice, montate de Primăria Capitalei în urmă cu trei ani în jurul lacurilor Floreasca – Tei nu au funcționat nici măcar o zi. Motivul? „Nu s-au aprobat bani în buget pentru mentenanță și operaționalizare”, spune Primăria. Pentru acestea, municipalitatea a plătit 86.000 de euro.

Inţial, în urmă cu peste 10 ani, Primăria Generală voia să achiziționeze 100 de info-chioșcuri pentru care era dispusă să dea nu mai puţin de 1.500.000 de euro.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite