Bucureștiul a avut logo doar o zi. Primăria Capitalei a descalificat lucrarea lui Narcis Lupou pe motiv de plagiat

Logo-ul Bucureştiului, care a câştigat concursul organizat de Primăria Capitalei, a fost descalificat. Motivul: seamănă foarte mult cu unul dintre logo-urile oraşului Taipei. Lucrarea declarată iniţial câştigătoare îi aparţine lui Narcis Teodor Lupou. Primăria Capitalei a precizat că toți participanții la concurs au declarat pe propria răspundere că lucrările prezentate sunt originale.

04 Mai 2017, 08:40 (actualizat 04 Mai 2017, 19:38) Știrile TVR |
Logo-ul Capitalei a fost plagiat
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:
 |  GALERIE FOTO

(w300) logo taipe

Juriul va desemna în perioada imediat următoare un alt câștigător.

De asemenea, Primăria Capitalei spune că şi dacă acuzaţiile de plagiat nu se vor susţine Bucureștiul nu poate avea un logo reprezentativ atât de asemănător cu al altui oraș.

"În urma semnalelor publice privind asemănarea foarte mare dintre logo-ul declarat câștigător al concursului organizat de Primăria Capitalei și unul dintre logo-urile orașului Taipei, organizatorii au luat decizia descalificării lucrării prezentate de Narcis Teodor Lupou. Facem precizarea că toți participanții la concurs au declarat pe propria răspundere că lucrările prezentate sunt originale. Juriul va desemna în perioada imediat următoare un alt câștigător, variantă prevăzută de Regulamentul concursului. Regretăm situația creată și, chiar în varianta foarte probabilă că nu este vorba de un plagiat, Bucureștiul nu poate avea un logo reprezentativ atât de asemănător cu al altui oraș. La finalul concursului, vom publica toate lucrările înscrise în concurs și validate de secretariatul tehnic", a precizat instituția într-un comunicat de presă.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 25°C 29°C
IASI 21°C 25°C
CLUJ 19°C 21°C
CONSTANTA 23°C 25°C
CRAIOVA 22°C 22°C
BRASOV 20°C 23°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI