BUCUREȘTI A treia închidere a teatrelor și restaurantelor. Noi restricții, din 14 martie: Limitarea circulației începând cu ora 22.00

8 martie 2021, 09:01

Restaurantele din Capitală s-au închis din nou la interior, spre disperarea angajaților și a patronilor din HORECA.

70.000 de angajați din HORECA și-au pierdut locurile de muncă, iar cifra de afaceri din industrie s-a prăbușit cu peste 70 la sută. Patronii reclamă şi că ajutoarele de la Guvern nu au ajuns încă la ei.

DANIEL MISCHIE, lider HORA: „Nu există despăgubiri acordate sectorului HORECA de către Guvern”.

Teatrul Național București oprește spectacolele, dar pe cele care urmau să se joace acum le-a reprogramat peste 2 săptămâni.

ION CARAMITRU, director Teatrul Naţional Bucureşti: „În aceeaşi măsură, însă, dacă sunt oameni care nu pot veni în zilele respective, ei pot să îşi recupereze banii pe bilet. Şi în anunţul nostru apare şi orarul casei de bilete”.

În urma creşterii numărului de cazuri Covid, Guvernul intenționează să prelungească starea de alertă şi după 14 martie. Şi cu noi restricţii. Interdicţia de a ieşi din case fără un motiv noaptea se va aplica de la ora 22, cu o oră mai devreme decât acum.

În plus, hotelurile și pensiunile vor putea funcționa la jumătate din capacitate, indiferent de scenariul în care ne aflăm.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––

Este a treia reînchidere a restaurantelor, teatrelor, cinematografelor, cafenelelor, sălilor de jocuri de noroc de când a început pandemia, spre disperarea angajaților și a antreprenorilor din HORECA.

Nu se mai poate lua masa în interior, dar sunt deschise în continuare terasele.

Surse: Guvernul ia în calcul să limiteze circulaţia în timpul nopţii de la ora 22:00, nu de la 23:00 cum e în prezent. Voiculescu: Nu putem exclude alte restricţii

Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti a anunţat suspendarea spectacolelor şi evenimentelor programate în sălile proprii pentru următoarele 14 zile, începând de astăzi, în conformitate cu Hotărârea nr. 8 din 7 martie a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Contravaloarea biletelor cumpărate va fi restituită începând de mâine, de la ora 10.00.

Casa de bilete va fi deschisă de marţi până vineri, între orele 10.00 – 18.00. Este necesară prezentarea biletului în format fizic. Contravaloarea biletelor achiziţionate online va fi returnată direct în cont, la o dată care va fi anunţată ulterior.

Pe 8 martie, la TNB erau programate două reprezentaţii cu „Sunt un orb”, un spectacol găzduit la Sala Mare, cu Horaţiu Mălăele, de la orele 17.30 şi 20.00, notează Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite