București: Trotuarul rulant de la Gara de Nord, vandalizat

4 noiembrie 2020, 20:39

Trotuarul rulant, inaugurat cu fast în urmă cu șapte ani, nu mai are nicio utilitate. Instalația electrică a fost furată, iar investiția s-a dus pe apa sâmbetei. Oamenii sunt nevoiți să își care bagajele.

Surse din Primăria Capitalei susțin că administrația nu a putut investi în reparația pasajului Barasab pentru că a funcționat până acum fără recepția finală a lucrărilor. Au existat două încercări și s-au înființat comisii de expertiză.

În 2015 a fost admisă recepția cu remedieri: figura inclusiv trotuarul rulant care face legătură între Gara de Nord și Gara Basarab, tot nefuncțional. Primarul de atunci nu a semnat procesul verbal de recepție.

În 2018, o altă comisie a admis recepția, tot cu remedieri, care trebuiau realizate de către constructor în termen de 90 de zile. Procesul verbal de recepție nu a fost semnat de primarul în funcție, constructorul nu a executat lucrările solicitate. Iar comisia a propus respingerea recepției.

În prezent, trotuarul rulant de la Gara de Nord se află la Administrația Străzilor, iar surse din Primăria Capitalei spun că există și un litigiu de natură financiară între constructorul Pasajului Basarab și Primăria Municipiului București.

Până atunci, călătorii ocolesc tunelul rulant. E degradat, murdar, plin de gunoaie sau servește drept adăpost pentru cei fără case. Abia după recepție, de întreținerea lui se va putea ocupa municipalitatea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă