București: Doi francezi au căzut cu mașina în Lacul Floreasca. Brigada Rutieră: Şoferul nu ar fi adaptat viteza la condiţiile meteo

Ambulanță SMURD
Ambulanță SMURD
11 noiembrie 2022, 08:31

Şoferul autoturismului a pierdut controlul volanului. Maşina a plonjat în lac. Două persoane, cetăţeni francezi, au reuşit să iasă din autovehicul.

„Au fost identificate două victime, în exteriorul autoturismului, cărora li s-a acordat primul ajutor. Ulterior au fost transportate la Spitalul Floreasca. Scafandrii efectuează verificări în interiorul autoturismului”, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF).

Au acționat două autospeciale SMURD, o autospecială de stingere și scafandrii.

Șoferul nu ar fi adaptat viteza la condiţiile meteorologice, potrivit informaţiilor obţinute de poliţiştii de la Rutieră.

„La data de 11 noiembrie, în jurul orei 6,55, Brigada Rutieră a fost sesizată prin apel 112 cu privire la un accident de circulaţie care s-a produs pe Calea Floreasca, din sectorul 1. Din informaţiile preliminare, conducătorul unui autovehicul care circula pe Calea Floreasca dinspre bulevardul Mircea Eliade către strada Fabrica de Glucoză nu ar fi adaptat viteza la condiţiile meteo-rutiere, a lovit un gard de protecţie şi a plonjat în Lacul Floreasca”, informează Brigada Rutieră a Capitalei.

Tinerii se întorceau de la o petrecere, unde consumaseră alcool. Etilotestul a arătat o valoare de 0,42-0,43% alcool pur în aerul expirat. Niciunul dintre cei doi bărbaţi nu a recunoscut că ar fi condus maşina.

Marius Popescu, jurnalist TVR: În cursul primelor discuții cu polițiștii, cei doi francezi au refuzat să spună care dintre ei s-a aflat la volanul acestui autoturism. Mai mult, susțin că alături de ei se afla și o a treia persoană, un cetățean român pe nume Octavian, dar care a dispărut.

Asta i-a făcut pe pompieri să înceapă căutările în lac, mai ales că, în zonă, adâncimea apei e de 5-6 metri.

Scafandrii nu au găsit pe nimeni și surse judiciare spun că cei doi francezi ar fi încercat să scape de răspundere, inventând o a treia persoană care ar fi condus autoturismul.

Poliţiştii au găsit în maşină şi o narghilea. Urmează să se tabilească, în urma probelor recoltate şi trimise la INML, dacă tinerii consumaseră, pe lângă alcool, şi substanţe interzise.

Deocamdată, în acest caz acuzațiile sunt de vătămare corporală şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Nu s-a stabilit însă către care dintre cei doi se îndreaptă aceste acuzaţii.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite