București: Controale ANPC în chioșcurile din școli și licee. Peste 405 kg de produse nesănătoase, confiscate

Peste 405 kilograme de produse nesănătoase, respectiv prăjituri, bomboane, acadele sau chipsuri, dar și 627 litri de sucuri și băuturi răcoritoare au fost confiscate de inspectorii ANPC, în urma mai multor controale făcute la chioșcurile și cantinele școlilor și liceelor din București.

20 Februarie 2020, 11:56 (actualizat 20 Februarie 2020, 12:04) Știrile TVR |
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor - ANPC

Având în vedere Parteneriatul încheiat în data de 11 februarie 2020 între Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Federația Națională a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar din București și Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB), care are ca principal obiectiv verificarea modului de aplicare a legislației în vigoare privind alimentația sănătoasă în unitățile de învățământ preuniversitar, comisarii din cadrul CRPC București-Ilfov au controlat 32 societăți comerciale, anunță ANPC într-un comunicat.

Verificările ai vizat modul în care se respectă prevederile legale la comercializarea produselor alimentare în chioșcurile și cantinele din incinta școlilor și liceelor din București.

Ca urmare a deficientelor constatate s-au aplicat 20 de amenzi contravenționale în valoare totală de 170.000 lei și trei avertismente, conform comunicatului ANPC.

„Totodată, s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare a cantității de 405 kilograme de produse alimentare nerecomandate preșcolarilor și școlarilor (prăjituri, bomboane, ciocolată, acadele, chipsuri, biscuiți sărați, snacksuri, napolitane) în valoare de 5.587,5 lei și cantitatea de 627 litri sucuri și băuturi răcoritoare cu conținut de zahăr ridicat, în valoare de 5.016 lei”, menționează sursa citată.

În acest context, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, a declarat că „verificările au pornit de la premisa importanței educării micilor consumatori cu privire la un stil de viață sănătos. Ne dorim ca viitoarele generații de consumatori de servicii și produse să-și formeze de timpuriu un comportament alimentar sănătos, si totodată, să fie pe deplin informați cu privire la caracteristicile produselor pe care le consumă.”

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 9°C
IASI 8°C 4°C
CLUJ 5°C 4°C
CONSTANTA 12°C 12°C
CRAIOVA 6°C 8°C
BRASOV 7°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI