BUCUREȘTI | Spitalul „Foișor”, evacuat în câteva ore. Jandarmeria a trebuit să intervină pentru că în fața unității medicale s-au adunat protestatari

10 aprilie 2021, 13:30

Secretarul de stat, Raed Arafat și ministerul Sănătății au precizat că a fost nevoie de această măsură pentru că sunt tot mai multe cazuri grave de COVID-19 și la Foișor funcționează o secție bine dotată de terapie intensivă. Raed Arafat a declarat că evacuarea s-a făcut noaptea din cauză că echipa DSU a dus muncă de lămurire cu managerul spitalului, care într-un final a acceptat situația.

Din cei 105 de pacienți de la Foișor, 13 au fost transferați la alte spitale, aproape 70 externați. Pentru o altă parte, operațiile au fost amânate. Erau și bolnavi veniți din alte județe ale căror familii au fost sunate să vină să-i ia acasă.

Situația s-a inflamat însă, când în fața spitalului au venit câțiva protestatari.

A fost nevoie ca Jandarmeria să facă pur și simplu cordoane în jurul ambulanțelor pentru ca pacienții să poată fi evacuați.

Secretarul de stat Raed Arafat a explicat că  în Capitală, la niciunul dintre spitalele suport COVID-19  nu mai era niciun loc liber și aceasta a fost una dintre soluții. Evacuarea s-a făcut noaptea, explică Arafat, pentru că a durat ore bune să convingă conducerea spitalului să accepte ordinul semnat de DSU și Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății precizează că la Foișor există o secție ATI cu 26 de paturi din care, la momentul deciziei erau ocupate doar 3. Asta în condițiile în care ieri pentru câțiva pacienți cu COVID-19 din București s-au găsit locuri tocmai la Iași.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite