BUCUREȘTI | Rețea de traficanți destructurată de ofițerii antidrog

21 februarie 2021, 12:26

Mai mulți locuitori din cartierul Bucureștii Noi, au sesizat poliția când au observat activități suspecte în zonă. Bănuiau că e vorba de trafic de droguri.

Acum 2 ani a început ancheta și polițiștii s-au confruntat cu o grupare foarte bine organizată, formată în parte din foști deținuți care cunoșteau o parte din metodele de investigare ale polițiștilor. De aceea își luau măsuri care au fost eficiente, până la un punct.

Clienților li se impusese un sistem de coduri în vederea comunicării. Astfel la prima vedere părea că solicitanții de droguri cereau bani cu împrumut –  o doză de heroină era numită „50 de lei” . Un alt cod era legat de un presupus cod PIN din care ultimele două cifrele reprezentau dozele solicitate traficanților. Bănuiala că ar fi filați se traducea prin expresia – „e cam cald afară”.

De aceea și polițiștii au folosit diverse metode de supraveghere. De exemplu un polițist, timp de câteva zile, a jucat rolul unui spălător de parbrize într-o benzinărie cu acordul tacit al societății comerciale, timp în care a supravegheat mișcările unora dintre membrii importanți ai grupării.
În Bucureștii Noi, dar și în alte cartiere din Capitală liderul grupării, prin intermediul a doi locotenenți, distribuia droguri către dealerii ce vindeau drogurile către consumatori. O parte dintre acești dealeri fuseseră inițial consumatori care, în lipsa altor posibilități de a-și asigura doza necesară, lucrau pentru liderul grupării.

Ieri polițiștii antridrog au făcut mai multe percheziții în București și Ilfov fiind prins în flagrant inclusiv cel care conducea rețeaua de trafic de droguri alături de locotenenții săi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite