BUCUREȘTI | O femeie care făcea jogging pe digul Lacul Morii a fost atacată și sfâșiată de o haită de peste 15 câini. Persoana are 43 de ani și a fost transportată la Spitalul Universitar de Urgență București

Câine agresiv
Câine agresiv
20 aprilie 2022, 11:31

ACTUALIZARE, ORA 14.30: Victima este operată în acest moment la Spitalul Universitar din București. Are plăgi multiple pe tot corpul, inclusiv la cap. Medicii au reușit să o stabilizeze. Femeia va rămăne internată câteva zile.

ACTUALIZARE, ORA 13.00: Femeia mușcată de câini a fost dusă de un echipaj SMURD Spitalul Universitar de Urgență București. Pacienta are 43 de ani.

Persoana  a fost identificată și transportată la spital, prezentând mai multe plăgi mușcate. A fost anunțată Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor. Sunt desfășurate activități de cercetare în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul.

Poziția Primăriei Sectorului 6:

Poliția Locală Sector 6 nu a fost sesizată despre femeia muşcată de mai mulţi câini lângă Lacul Morii, iar de-a lungul timpului a informat Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) când a depistat câini fără stăpân, potrivit unui anunţ al autorităţii locale transmis, miercuri, AGERPRES. „Primăria Sectorului 6 nu are competenţe pe zona animalelor fără stăpân. Serviciul de ecarisaj se află la ASPA, autoritate aflată în subordinea PMB. Chiar şi aşa, de-a lungul timpului, Poliţia Locala Sector 6 a sesizat ASPA ori de câte ori a întâlnit pe raza sectorului câini fără stăpân”, a precizat Primăria Sectorului 6. Astfel, în 2019 s-au înregistrat 93 de sesizări, în 2020 – 109, în 2021 – 59, iar în primele trei luni ale acestui an – şapte solicitări de intervenţie, au adăugat reprezentanţii autorităţii locale.

Poliţiștii Capitalei efectuează cercetări în acest caz.

 

Poziția Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor:

„Având în vedere incidentul petrecut în această dimineață, în zona Lacul Morii, unde o femeie a fost mușcată de mai mulți câini, facem următoarele precizări: Echipajele ASPA care s-au deplasat în zona indicată au constatat prezența a 8 câini într-o zonă de câmp deschis, aflat la granița dintre Bucuresti si județul Ilfov. Unul dintre câini a fost tranchilizat și ridicat, iar ceilalți s-au speriat și s-au retras spre zona de case. Echipajele ASPA i-au urmărit și au constatat că 4 dintre aceștia au intrat pe o proprietate privată, nelocuită. În acest sens, ASPA a sesizat poliția și împreună cu polițiștii secției 20, au fost ridicați cei 4 câini care intraseră pe proprietatea privată, urmând ca polițiștii să stabilească dacă este vorba despre câini cu proprietar. Au mai fost identificați trei câini care s-au retras într-o altă curte locuită, doi dintre ei au fost ridicați de echipajele ASPA cu acordul proprietarului curții aflat acasă, însă cel de-al treilea, un câine microcipat înregistrat în RECS, nu a fost ridicat deoarece proprietarul a refuzat predarea câinelui, iar verificările vor fi continuate de Serviciul Protecția Animalelor din cadrul Poliției Capitalei pentru a stabili dacă aceștia se aflau în grupul câinilor veniți de pe câmp. În total, astăzi au fost ridicați 7 câini, în urma acțiunii din zona Lacul Morii. Menționăm că în zona respectivă ASPA a intervenit săptămâna trecută, la sesizarea unui cetățean care a transmis că pe domeniul public se află câini care ies din curțile oamenilor. La momentul la care au ajuns echipajele ASPA în zona Lacul Morii a fost identificat un singur caine, care a fost ridicat. De la începutul anului și până în prezent, au avut loc 10 acțiuni în zona Lacul Morii, în cele mai multe dintre cazuri câinii nefiind ridicați deoarece intrau pe proprietăți private unde echipajele ASPA nu pot interveni. Câinii deținuți de oamenii care stau la casele din zonă și care nu sunt sterilizați se înmulțesc și sporesc numărul de câini fără stăpân. Astfel, devin un pericol pentru oameni. Facem apel la cetățeni sa înțeleagă importanța sterilizării câinilor, mai ales că PMB prin ASPA are în derulare un program de sterilizări gratuite. Sterilizarea este singura soluție de a preveni înmulțirea necontrolată a animalelor. În urma campaniei de informare derulată de ASPA și Poliția Locală a Municipiului București la proprietarii de animale din zonele de case ale Capitalei, s-a constatat că doar 30% dintre câinii deținuți de aceștia erau sterilizați și microcipați, conform legii. Precizăm că programul echipajelor ASPA a fost prelungit de anul trecut și se derulează în intervalul 08:00-22:00. Pe toată durata programului, echipajele ASPA se află pe străzi pentru a răspunde sesizărilor primite de la cetățeni și pentru a identifica și captura câinii care circulă liber și fără însoțitor pe domeniul public. În cazul în care există situații de urgență, echipajele intervin și în afara orelor de program”, se arată în comunicatul ASPA.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite