Bucureștenii din zona Arenei Naționale, deranjați de muzica de la Saga Festival. Autoritățile nu au un raport al poluării fonice

7 iunie 2022, 18:00

Mulți bucureșteni care locuiesc în apropierea Arenei Naționale unde a avut loc Saga Festival spun că weekendul trecut a fost pentru ei un calvar. Din cauza poluării fonice, oamenii nu s-au putut odihni deloc.

În cele trei zile, peste 60 de persoane care locuiesc în apropierea Arenei Naționale au sunat la 112, pentru a reclama volumul muzicii. Nu este de mirare, având în vedere că prima zi de concerte s-a încheiat la 5 dimineața.

Primăria Capitalei, cea care a girat acest festival pe Arena Națională, a refuzat să ofere explicații bucureștenilor deranjați de poluarea fonică. Garda de Mediu, care ar fi putut să intervină, spune că duce lipsa de resurse și personal calificat. Comisarul șef dă însă asigurări că va cere Primăriei Capitalei măsurătorile privind nivelul decibelilor și apoi va decide dacă se impune sau nu o sancțiune.

VIOREL TUFEANU, comisar șef, Garda de Mediu București: O să le solicităm să ne prezinte și nouă o situație a datelor pe care le dețin referitor la acest eveniment.

DRAGOȘ DINCĂ, prof. univ. Administrație Publică: Orașul are nevoie de viață culturală, sportivă, dar fără să afecteze viața altor oameni. Câteva zeci de mii de oameni s-au bucurat de festival, alte câteva sute de mii au fost deranjați de zgomotul și traficul din zonă. Dacă vrem astfel de evenimente în mijlocul orașului, ar trebui să impunem o limită de oră, acceptabilă, decentă, astfel încât să nu facem viața un calvar pentru cei care locuiesc în acea zonă.

Contactați de Știrile TVR, organizatorii festivalului au apreciat că nu au fost probleme cu nivelul decibelilor. Și au promis că revin cu un punct de vedere, dar nu au făcut-o deocamdată.

Rămân de clarificat și aspecte mai grave, după ce un tânăr participant la eveniment a murit în urma consumului de droguri, iar alții au ajuns la spital.

Organizatorii trebuie să fie mai fermi, a transmis și președintele Klaus Iohannis.

KLAUS IOHANNIS, președintele României: E nevoie ca organizatorii să fie un pic mai fermi. Domnul ministru de Interne mă însoțește astăzi în delegație și sunt convins că deja se lucrează la o abordare.

De la începutul anului și până acum, Primăria Capitalei a încasat 3,2 milioane de lei pentru contractele de închiriere a Arenei Naționale. Cea mai mare sumă -1,5 milioane de lei- a venit din partea organizatorilor Saga Festival.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite