Bucureștenii, îngroziți de gunoaiele de pe străzi și de șobolanii din magazine

17 iunie 2021, 19:44

Aceasta este imaginea care i-a speriat pe clienții unui magazin din sectorul 1 al Capitalei. Doi șobolani mănâncă dintr-un covrig pe un raft de unde în mod obișnuit oamenii se servesc cu produse de patiserie. Inspectorii sanitar-veterinari au început controale și au suspendat activitatea magazinului.

Reprezentanții magazinului și-au cerut scuze și au transmis că deratizează mult mai des decât prevede legea.

În sectorul 1, oamenii spun că șobalanii sunt la ordinea zilei. După scandalul dintre administraţia locală şi firma de salubritate, gunoiul n-a fost ridicat zile la rând, iar străzile s-au transformat în focare de infecţie.

Deși firma care asigură serviciile de salubritate în sectorul 1 al Capitalei susține că și-a reluat activitatea joi dimineață încă am găsit imagini dezolante la fel ca aceasta. Oamenii sunt disperați și spun că efectiv nu mai suportă mirosul pestilențial.

În zona respectivă, astăzi au apărut pentru prima dată în ultimele săptămâni mașinile firmei de salubritate.

Garda de mediu a sancționat firmele care ridică gunoiul în sectoarele 1, 2, 3 și 4 fiindcă nu au autorizație de mediu sau pentru că nu au respectat-o.

Primăria condusă de Clotilde Armand a fost sancţionată cu 160 de mii de lei pentru că nu a asigurat ridicarea gunoiului, iar administrația locală din sectorul 6, cu 50 de mii de lei pentru că a lasat spații verzi neamenajate.

În problema gunoaielor, care pare a fi departe de o rezolvare, a intervenit și premierul. Florin Cîțu așteaptă propuneri clare de la agențiile statului și cere să se aplice legea.

În tot acest război dintre autorități și firma de salubritate, și în ciuda amenzilor, la mijloc sunt prinși oamenii, plătitori de taxe, care sunt nevoiți să trăiască printre șobolani și mormane de gunoaie.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite